spro-havn

Velkommen til Nesodden


Nesodden er, grunnet sin fantastiske beliggenhet ved sjøen og nærhet til Oslo, et meget attraktivt sted å bo, men det er også så utrolig mye mer. Nesodden er kjent for sin vakre natur med kombinasjonen av sjøliv, landbruk og skoger avbrutt av dramatiske skråninger ned mot vannet. 

Livet på Nesodden er noe helt spesielt, og i stor grad skyldes det den vakre naturen og de rolige omgivelsene. Du finner roen på Nesodden best i rekreasjonsområder som Nesoddmarka. Her finner du et nettverk av stier og turveier helt fra Fagerstrand i sør til Berger og Flaskebekk i nord. En liten kjøretur unna finner du også vakre Drøbak. Nesodden er et fantastisk sted å både bo og vokse opp. Spro Havn er tilrettelagt for alle livssituasjoner, om man planlegger for pensjonisttilværlsen, er i etableringsfasen eller et sted i mellom – her er det like fint å bo for alle. 

Gruveklang og solskinn


Spro har en lang og stolt historie med blant annet produksjon av naturis fra de lokale isdammene i området. Området Spro Havn inneholder tre isdammer også i dag, og i tilknytning til disse er det regulert for et ismuseum som skal formidle den spennende nærings- og lokalhistorien.

Aller mest kjent på Spro er nok gruvedriften som ble avviklet for over 100 år siden. I dag brukes gruven til ulike kulturarrangementer, spesielt musikk da både akustikk og etterklangen er helt fantastisk. Dette er noe som vi anbefaler alle å besøke, og som beboer på Spro Havn har du gruven som nærmeste nabo.

Lyset fra solen fyller gruven fra en åpning i veggen.

Avstander

Ferge fra Nesoddtangen
Aker Brygge, Oslo: 10 nm
Sandvika, Bærum: 7 nm
Drøbak: 6 nm
Holmen, Asker: 6 nm
Vollen, Asker: 4 nm

Bil
Oslo: 45 km – Tid: 45 min
Drøbak: 17 km – Tid: 20 min
Moss: 50 km – Tid: 50 min

Sykkel
Oslo: 40 km – Tid: 2,40 min
Drøbak: 17 km – Tid: 1,15 min

Aldri et kjedelig øyeblikk

Beliggenheten ved sjøen inviterer  til en mengde aktiviteter som seiling, padling, svømming, fiske og alle former for båtliv. I tilknytning til småbåthavna er det avsatt et eget område spesielt beregnet for seile- og båtaktiviteter. Innenfor moloen ser vi for oss at det blir en beskyttet badeplass spesielt tilrettelagt for barn.

Kystkulturstien gjennom Spro Havn får et helt spesielt særpreg med blant annet  gruvene, Diamantstranda, gamle isdammer og isdriftsanlegg, landets eneste ishus og tilhørende kulturpark.

Meld interesse